LOADING

Type to search

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πού πάνε οι άνθρωποι όταν βγαίνουν απ’ τα κρατητήρια;

18 μήνες, που ήταν κρατούμενη στην Αμυγδαλέζα, τη συναντούσαμε την αδελφή μας, και τη στηρίζαμε όσο μπορούσαμε. Επιζώσα βγήκε, μετά το maximum επιτρεπόμενο χρονικά όριο φυλάκισης, καθημερινό βασανιστήριο. Την έβγαλαν στις αρχές του Γενάρη, μια πολύ καλή μέρα, αν έχεις πού να πας και κάποιος σε περιμένει. Η ίδια μας αναζήτησε, για βοήθεια, για να μη μείνει στο δρόμο.

Μήνες τώρα ακούμε για χιλιάδες μεταναστά που πετιούνται ή θα πεταχτούν στο δρόμο, μετά τις 31/1/2023, μετά το κλείσιμο του Προγράμματος ΕΣΤΙΑ. Ακούμε επίσης για πολλές βίαιες εξώσεις, με αστυνομικές συνοδείες, έξω από τα σπίτια, που είχαν νόμιμα διατεθεί σε μεταναστά όπου ζούσαν με τα παιδιά τους, από γνωστές ΜΚΟ που ειδικεύονται στο είδος. Σα να μην υπάρχουν. Η ζωή τους δε μετράει. Για το σύστημα περισσεύουν, και κάθε τόσο ακούμε ότι στα «ανοιχτά ή στα κλειστά camps» «φιλοξενίας» μεταναστ(ρι)ών» κάποιο νεαρό ή μεσήλικο άτομο κατέληξε μετά από πολυήμερη και μάταιη αναζήτηση ιατρικής και νοσοκομειακής φροντίδας και αναγκαίας φαρμακευτικής αγωγής. Υπάρχει ελαχιστοποίηση και έλλειψη ιατρικών και κοινωνικών υπηρεσιών στις δομές που τους μαντρώνουν. Κατ’ όνομα υπάρχουν, μόνο. Πάντα έτσι συνέβαινε αλλά τώρα δεν κρατιούνται ούτε καν τα minimum προσχήματα.

Εδώ και κάποιες μέρες, με προσωπικές προσφορές, της καλύπτουμε τα έξοδα ενός φθηνού ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας. Ζητάμε και τη δική σας στήριξη για την πληρωμή του ξενοδοχείου. Ταυτόχρονα, προσπαθούμε να κινήσουμε τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες σχετικά με τα χαρτιά της και το δικαίωμα ασύλου, το δικαίωμα του να κάνει εξετάσεις υγείας, για να μπορέσει να κάνει αίτηση για δωρεάν κατάλυμα σε κάποιο πρόγραμμα για μεταναστά, όπου όλα κινούνται βασανιστικά αργά και η γραφειοκρατία είναι δολοφονική.

Μπορείτε να στείλετε μήνυμα pm στο messenger της σελίδας μας ή email spiti.gynaikon@gmail.com, με ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για συνεννόηση.

Ενάντια στη μεταναστευτική κρατική θανατοπολιτική

Δεν αφήνουμε την αδελφή μας μόνη

Στεκόμαστε δίπλα της αλληλέγγυα

Η Αλληλεγγύη και η Αυτοοργάνωση είναι τα όπλα μας

Φεμινιστική Συλλογικότητα από τα κάτω: Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση

Σχετικά με τη μεταναστευτική θανατοπολιτική άρθρα/καμπάνιες:

“New home for C. and her children”

“My name is C. I am Congolese woman in Athens. I am writing this text to ask for financial support for a house for me, my 4 kids and my sister. On 1st of December 2022, I received a call from Estia’s organization, responsible for the housing program for asylum seekers under Greece-European Union agreement.”

https://gogetfunding.com/new-home-for-c-and-her-children/

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=214274317656808&id=100072227233195

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *